top of page

Презентационни и комуникативни умения

Кой ученик не би искал да умее да представя идеите си ефектно и завладяващо?

И кой родител не мечтае детето му да бъде уверен в себе си презентатор?


Курсът е подходящ за ученици от 6. до 12. клас. В него се изучават умения, гарантиращи добро публично представяне, презентиране и защита на идея в най-широк смисъл. Води се от Мария Касимова-Моасе, дългогодишен журналист, есеист и писател, вдъхновител и преподавател по Презентиране и комуникации, с богат опит като обучител на деца и възрастни.

* При интерес курсът се предлага и за възрастни, като програмата е подобна, но начинът на преподаване е различен.

Tests.png

Характеристика на курса


1. Сесия:

Съдържателна подготовка за представяне - теми, идеи, източници, структура, план.

✓ Анализ на темата, аудиторията, целта и средствата за дадено представяне

✓ Техники за овладяване на вниманието и управление на аудиторията

✓ Подбор на изразни средства и оценка на интереса според направения анализ

✓ „Сторителинг“ - техники за интересно разказване на история


2. Сесия:

Форма на съдържанието и сценичен продукт - представяне, презентация, реч, изразяване на мнение, дискусия, отговор на въпроси.

✓ Техническа подготовка за презентиране - темплейти, ефекти, структура на разказа, менажиране на вниманието, чувство за хумор, лични истории

✓ Всичко за презентационните програми

✓ Всичко извън тях или как можем да предадем интересно едно съдържание, без да използваме непременно компютър, екран и други технически средства


3. Сесия:

Физическа подготовка - говорен апарат, дишане, работа с глас, жестове, присъствие, сценична треска, притеснение, помощни елементи в представянето.

✓ Актьорски техники за овладяване на стреса и презентационното притеснение

✓ Избор, обживяване и анализ на детайлите в дадена презентационна ситуация


4. Сесия:

Представяне на готов продукт пред публика - по избрани и разработени от участниците теми се правят представяния пред аудитория.

✓ Индивидуална и екипна работа по задачиОрганизация

Продължителност: 4 присъствени сесии по 5 уч.ч., разделени на по два блока с 20 мин. почивка.

Време и място за провеждане: последната събота на месеца от ноември до февруари, от 12.50 до 16.30 ч., (почивка от 14.30 до 14.50 ч).


ВАЖНО: само на 25.11.2023 г. сесията ще се проведе от 14:50 до 18:30 ч.Адрес: София, ж.к. „Младост“ - 4, к-с Фонтаните бл. 460 В, офис 5.


Записване и такса


Записването става през сайта на УАЦ „Вярабел“: vyarabel.com 

Таксата е две вноски по 280 лв. с ДДС

Първата вноска се прави при записването, а втората – през месец декември.

Записване

Изберете сред артистичните ни предложения

Отличен избор!

Преподавател

Жасмина сайт_edited.jpg

Мария Касимова-Моасе

Цял живот работя с думите. Изследвам ги, създавам им среда, ползвам ги, обичам ги и им благодаря всеки ден. Обичам българския език и неговата мъдрост. Литературата ми е страст. Изкуството е мястото, където се чувствам в свои води. Писането, четенето и непрекъснатото учене са моят начин на живот. Театърът ми е в кръвта. Най-хубавото нещо, което съм срещала на този свят, са децата. Искам да им предам всичко, което знам и мога, за да им покажа как чрез изкуството, богатия език и непрекъснатото самоусъвършенстване можем да осъществяваме мечти. Вярвам, че за да участваме в добрата промяна на бъдещето, трябва в настоящето да бъдем Учители. Това е най-важната мисия в моя собствен житейски път. Уча всеки ден от тези, на които на свой ред съм учител. Ползвам пет чужди езика, плувам професионално, обичам да шофирам, слушам предимно джаз и рок музика, пътувам, откривам и не се страхувам от проблеми, провали и неуспехи - те ме карат да уча и да мога още и още.

bottom of page