top of page
The Leap

Ние вярваме, че... 

Всяко дете има нужда да бъде зантригувано и заслужава да бъде подкрепено в обучението си, затова предлагаме академични и творчески курсове, които отключват личната му мотивация, за да учи с вдъхновение за своя успех.

Мисия
Екип

Нашият екип

Вяра Николова

Учител по БЕЛ и творческо писане

Мария Касимова-Моасе

Преподавател по БЕЛ и комуникативни умения

Жасмина Широва

Преподавател по рисуване и приложни изкуства

Ирина Атанасова

Асистент-преподавател по мобилна журналистика

Правда Найденова

Учител по училищна и състезателна математика

Ивайло Стоянов

Преподавател по креативна фотография

Милен Атанасов

Преподавател по медийна грамотност

Мария Ганчева

Преподавател по италиански език към „Моби2 Академия“ и Италианския културен институт в София

Дебора Александрова

Учител по БЕЛ и творческо писане

Елена Денева

Учител по английски език

Биляна Бонева

Преподавател по медийна грамотност

Отзиви

Отзиви

Десислава Стойнева

Не мога да си представя ежедневието си без курсовете по“Есе и четивна грамотност“ в школата „Вярабел“. Черити години - два поредни курса съпреживявам прекрасни, понякога трудни, предизвикателни, вдъхновяващи, окриляващи, моменти заедно с децата ми в процеса на подготовка за изпита в Американския колеж. Вече съм щастлива майка на двама колежани. Нямам думи, с които да изразя безкрайната благодарност към г-жа Вяра Николова. С нейна помощ не само децата ми израснаха и получиха безценен опит, аз самата косвено се научих да пиша служебни писма и презентации много по-убедително.

Спасена Николова

Вяра Николова не е просто поредния учител, при когото те изпращат, когато порявиш желание към АК. Тя беше катализаторът на моята креативност, желанието ми за успех и сремеждът ми към усъвършенстване. Тя никога не ми позволи да се откажа, не ми даде и момент да се усъмня в способностите си и никога нямаше да достигна до АК без нейната помощ!

Теодор Шишманов

Нямаше да успея да бъда приет в Американския колеж без помощта на Вяра! Едно от най-ценните и важни неща от уроците беше това, че Вяра превръщаше всяко банално и скучно нещо от ежедневието ни в креативно и запомнящо се събитие! Изключително много ти благодаря за тази чудесна година, Вяра! Препоръчвам на всеки, който иска да запише детето си на всякакви уроци и събития, да го направи, защото ще научи много повече от материала за даден изпит!

Аделина Попова

За мое най-огромно съжаление, аз не пиша тук като ученик от групите на Вяра (защото много би ми се искало да преживея от първо лице тези прекрасни емоции), но имам радостта да бъда родител на дете, което Вяра вдъхнови, зареди и мотививра да повярва в собствените си възможности да пише. За месеците съвместна работа с Вяра, аз виждах как дъщеря ми израства като изказ, разсъждения, теми, които я вълнуват и най-вече вяра в собствените си възможности. Често разбирах за работата им индиректно, посредством въпросите, които обсъждахме, задълбочените разговори - за доброто, злото, красивото, невдимото, силата и смелостта, границите, предразсъдъците, вярата.....Вяра винаги успяваше да провокира младите умове с темите, по които работеха. Убедена съм, че уменията, които изграждат децата от тази колаборация, са житейски умения. Това е най-ценното. Вярвам, че това е само началото на едно дълго приятелство между учител/ментор и неговия ученик. Благодаря на Вяра!

Ивайла Копоева

В Американския колеж силно вярват, че подготовка за приемния изпит не е нужна. След дълги размишления реших да се доверя не на тях, а на прекрасната възможност, която чукаше на вратата ми. Записах се на курсове при госпожа Вяра Николова с големи очаквания и… много рядко се случва ГОЛЕМИТЕ очаквания да се сбъднат!!! Още в първите срещи аз почувствах нещо много повече от монотонно преподаване, някак си всяка тема вникна в мен не като “домашно за следващия път”, а като начин, по който да се самоубедя в доброто. Темата за суетата, тъгата и смъртта ме накараха да се отрека от злото, да започна да ценя ВСИЧКО, което ме сполита, да вярвам, да се надявам постоянно и да обичам. Щом стигнах до това самоубеждение, оставаше да го превъплътя в есе, за което също получих много отделено време и помощ! Това е първият изпит, на който осъзнавам, че психическата нагласа може да изиграе както добра, така и лоша шега, но именно госпожа Николова ме спаси от второто! Чувствах се като вода в съд с много дупки и макар че доста пъти пропадах из пролуките, винаги успявах да бъда спасена! Благодаря за всеки вдъхновяващ разказ, който “запуши” дупките на моя съд!

Симона Лазарова

Ходенето на курсове при Вярабел беше едно уникално преживяване изпълнено с много емоции. Вяра Николова ми помогна да видя света по различен начин и да опозная себе си по -добре. Без нея нямаше да успея да сбъдна мечтата си, а именно да бъда приета в Американския колеж. Истината е, че не познавам много хора, които са така отдадени на работата си като госпожа Николова. Тя ме водеше за ръка през последните две години и ме забавляваше и вдъхновяваше. Научиме на изключително много по един много интересен и необикновен начин. Ето защо благодаря на целия екип, че бяха до мен през целия този период и ми

Вера Велкова

Курсът при госпожа Николова е невероятно преживяване... Мога само да го сравня с любима песен, която си пускам в колата и никога не ми омръзва!! Тя винаги има нещо ново да предложи и да те грабне! Толкова е отдадена на това, което прави - личи си, че много си харесва професията!!! А още по-хубавото е, че и ние обожаваме да бъдем нейни ученици!!! Госпожа Николова се превърна и в мой вдъхновител - обърна ме, така че да стъпя на краката си най-накрая, и после ме завъртя на 180 градуса, прогледнах! Благодаря на целия екип на УЦ "Вярабел" за неуморния труд! Не знам как се забравят подобни две години... Две години, в които госпожа Вяра Николова ми показа, че наистина всичко е възможно с достатъчно желание и че нищо на объркания свят не е вечно - дори и проблемите ни!!!

Симона Бабурова

Нямам думи с които да опиша колко прекрасни и земни хора са екипът на УЦ "Вярабел", който ми показа правилния път и ме мотивира да стана тази която съм сега. Вяра е най-страхотният и прекрасен човек когото познавам и изключително много благодаря както на нея така и на целият екип за неуморния труд и всичко което са направили за мен. Никога не съм се привързвала толкова бързо както се привързах за Вяра ! Нещата които научих тук са безценни и няма да открия втори като тях , защото те са най-добрите ! Показаха ми коя съм аз всъщност , на какво съм готова за да сбъдна мечтите си и проявиха търпение и състрадателност в целият този процес ! Ох , скъпа Вяра , нямам думи с които да те опиша ! Ти си просто неописуема и страхотна и страшно много те обичам ! Докосна се както до мен така и до сърцето ми. Без теб никога нямаше да науча как се пишат брилиянтни есета , нямаше да мисля толкова креативно и да знам как да гледам "извън картинката". Благодаря още веднъж и браво бе хора ...неземни сте !

Александра Стойчева

Искрени благодарности на екипа на Вярабел! Задължена съм най-вече на Вяра, че ми помогна да видя света през “розови очила”, да разсъждавам и да отговоря на най-важния въпрос: “Коя съм аз?”. Без нея нямаше да бъда приета в Американския колеж в София и нямаше да сбъдна мечтата си. Присъствала съм на множество летни лагери, събития за вдъхновение и театри, а това направи живота ми пъстър и пълен със забавни, вдъхновяващи и развиващи духовните ценности приключения. Водеше ме за ръка през цялото време, мотивираше ме и съпреживяваше заедно с мен всички спадове и възвишения. Това бяха две прекрасни години, които никога няма да забравя, защото ми показаха колко хубаво е да имаш креативно детство! Благодаря ви, че бяхте мои приятели и съветници през цялото време, че не ми позволихте да се предам и че ме направихте едно от най-щастливите деца на света!!!

Моника Живкова

Вяра е един уникален човек и учител. Вече три години ходя на курсове и школи при нея и наистина не съм виждала по-работлив и отдаден на работата си човек. Преподава с любов и наистина се интересува от учениците си и живота им. Когато края на тази учебна година наближава, искам да ѝ благодаря за прекрасните моменти, десетките възможности и безкрайните нови научени неща!

Симеон Савов

Наистина съм много благодарен на екипа на Вяра БЕЛ за това, че ме подготвиха за приемния изпит за Американски колеж в София и НВО по БЕЛ. По пътя научих много неща, които със сигурност ще ми помогнат за напред в живота. Всеки път като ходех на курс имах чувството, че човека, който ми преподава е мой приятел. Беше като най-хубавото училище, което човек може да си представи. Още веднъж благодаря и тежко препоръчвам учебния център!

Адриан Карауланов

Искам да благодаря на Вяра за усилията и вниманието, които тя вложи в мен. По време на трите курса, през които преминах под наблюдението ѝ - курса за подготовка за Американския колеж, Лятната Школа по творческо писане през лятото на 2020 и курса за подготовка за НВО, аз израснах психически и се научих да изразявам и аргументирам личното си мнение по множество проблеми. Темите за есета бяха страхотни и ме вдъхновиха да стана по - убедителен и ми отвориха очите за света. Цялата помощ и учебни материали от Вяра, комбинирани с много труд и постоянство от моя страна доведоха до страхотни резултати, част от които са приемането ми в Американския колеж и добрите ми резултати на тазгодишните матури. На бъдещите курсисти оставям един съвет и той е да са постоянни, защото това е най - добрия начин за постигане на отлични резултати.

bottom of page