top of page
The Leap

Ние вярваме, че... 

Всяко дете има нужда да бъде зантригувано и заслужава да бъде подкрепено в обучението си, затова предлагаме академични и творчески курсове, които отключват личната му мотивация, за да учи с вдъхновение за своя успех.

Мисия
Екип

Нашият екип

Вяра Николова

Учител по БЕЛ и творческо писане

Мария Касимова-Моасе

Преподавател по БЕЛ и комуникативни умения

Жасмина Широва

Преподавател по рисуване и приложни изкуства

Ирина Атанасова

Асистент-преподавател по мобилна журналистика

Правда Найденова

Учител по училищна и състезателна математика

Ивайло Стоянов

Преподавател по креативна фотография

Милен Атанасов

Преподавател по медийна грамотност

Мария Ганчева

Преподавател по италиански език към „Моби2 Академия“ и Италианския културен институт в София

Дебора Александрова

Учител по БЕЛ и творческо писане

Елена Денева

Учител по английски език

Биляна Бонева

Преподавател по медийна грамотност

Отзиви

Отзиви

2021-2022

Теодор Шишманов

Нямаше да успея да бъда приет в Американския колеж без помощта на Вяра! Едно от най-ценните и важни неща от уроците беше това, че Вяра превръщаше всяко банално и скучно нещо от ежедневието ни в креативно и запомнящо се събитие! Изключително много ти благодаря за тази чудесна година, Вяра! Препоръчвам на всеки, който иска да запише детето си на всякакви уроци и събития, да го направи, защото ще научи много повече от материала за даден изпит!

2021/2022

Аделина Попова

За мое най-огромно съжаление, аз не пиша тук като ученик от групите на Вяра (защото много би ми се искало да преживея от първо лице тези прекрасни емоции), но имам радостта да бъда родител на дете, което Вяра вдъхнови, зареди и мотививра да повярва в собствените си възможности да пише. За месеците съвместна работа с Вяра, аз виждах как дъщеря ми израства като изказ, разсъждения, теми, които я вълнуват и най-вече вяра в собствените си възможности. Често разбирах за работата им индиректно, посредством въпросите, които обсъждахме, задълбочените разговори - за доброто, злото, красивото, невдимото, силата и смелостта, границите, предразсъдъците, вярата.....Вяра винаги успяваше да провокира младите умове с темите, по които работеха. Убедена съм, че уменията, които изграждат децата от тази колаборация, са житейски умения. Това е най-ценното. Вярвам, че това е само началото на едно дълго приятелство между учител/ментор и неговия ученик. Благодаря на Вяра!

2021-2022

Ивайла Копоева

В Американския колеж силно вярват, че подготовка за приемния изпит не е нужна. След дълги размишления реших да се доверя не на тях, а на прекрасната възможност, която чукаше на вратата ми. Записах се на курсове при госпожа Вяра Николова с големи очаквания и… много рядко се случва ГОЛЕМИТЕ очаквания да се сбъднат!!! Още в първите срещи аз почувствах нещо много повече от монотонно преподаване, някак си всяка тема вникна в мен не като “домашно за следващия път”, а като начин, по който да се самоубедя в доброто. Темата за суетата, тъгата и смъртта ме накараха да се отрека от злото, да започна да ценя ВСИЧКО, което ме сполита, да вярвам, да се надявам постоянно и да обичам. Щом стигнах до това самоубеждение, оставаше да го превъплътя в есе, за което също получих много отделено време и помощ! Това е първият изпит, на който осъзнавам, че психическата нагласа може да изиграе както добра, така и лоша шега, но именно госпожа Николова ме спаси от второто! Чувствах се като вода в съд с много дупки и макар че доста пъти пропадах из пролуките, винаги успявах да бъда спасена! Благодаря за всеки вдъхновяващ разказ, който “запуши” дупките на моя съд!

2020 - 2022

Симона Лазарова

Ходенето на курсове при Вярабел беше едно уникално преживяване изпълнено с много емоции. Вяра Николова ми помогна да видя света по различен начин и да опозная себе си по -добре. Без нея нямаше да успея да сбъдна мечтата си, а именно да бъда приета в Американския колеж. Истината е, че не познавам много хора, които са така отдадени на работата си като госпожа Николова. Тя ме водеше за ръка през последните две години и ме забавляваше и вдъхновяваше. Научиме на изключително много по един много интересен и необикновен начин. Ето защо благодаря на целия екип, че бяха до мен през целия този период и ми

2020-2022

Вера Велкова

Курсът при госпожа Николова е невероятно преживяване... Мога само да го сравня с любима песен, която си пускам в колата и никога не ми омръзва!! Тя винаги има нещо ново да предложи и да те грабне! Толкова е отдадена на това, което прави - личи си, че много си харесва професията!!! А още по-хубавото е, че и ние обожаваме да бъдем нейни ученици!!! Госпожа Николова се превърна и в мой вдъхновител - обърна ме, така че да стъпя на краката си най-накрая, и после ме завъртя на 180 градуса, прогледнах! Благодаря на целия екип на УЦ "Вярабел" за неуморния труд! Не знам как се забравят подобни две години... Две години, в които госпожа Вяра Николова ми показа, че наистина всичко е възможно с достатъчно желание и че нищо на объркания свят не е вечно - дори и проблемите ни!!!

2021- 2022

Симона Бабурова

Нямам думи с които да опиша колко прекрасни и земни хора са екипът на УЦ "Вярабел", който ми показа правилния път и ме мотивира да стана тази която съм сега. Вяра е най-страхотният и прекрасен човек когото познавам и изключително много благодаря както на нея така и на целият екип за неуморния труд и всичко което са направили за мен. Никога не съм се привързвала толкова бързо както се привързах за Вяра ! Нещата които научих тук са безценни и няма да открия втори като тях , защото те са най-добрите ! Показаха ми коя съм аз всъщност , на какво съм готова за да сбъдна мечтите си и проявиха търпение и състрадателност в целият този процес ! Ох , скъпа Вяра , нямам думи с които да те опиша ! Ти си просто неописуема и страхотна и страшно много те обичам ! Докосна се както до мен така и до сърцето ми. Без теб никога нямаше да науча как се пишат брилиянтни есета , нямаше да мисля толкова креативно и да знам как да гледам "извън картинката". Благодаря още веднъж и браво бе хора ...неземни сте !

2020-2022

Александра Стойчева

Искрени благодарности на екипа на Вярабел! Задължена съм най-вече на Вяра, че ми помогна да видя света през “розови очила”, да разсъждавам и да отговоря на най-важния въпрос: “Коя съм аз?”. Без нея нямаше да бъда приета в Американския колеж в София и нямаше да сбъдна мечтата си. Присъствала съм на множество летни лагери, събития за вдъхновение и театри, а това направи живота ми пъстър и пълен със забавни, вдъхновяващи и развиващи духовните ценности приключения. Водеше ме за ръка през цялото време, мотивираше ме и съпреживяваше заедно с мен всички спадове и възвишения. Това бяха две прекрасни години, които никога няма да забравя, защото ми показаха колко хубаво е да имаш креативно детство! Благодаря ви, че бяхте мои приятели и съветници през цялото време, че не ми позволихте да се предам и че ме направихте едно от най-щастливите деца на света!!!

2019-2022

Моника Живкова

Вяра е един уникален човек и учител. Вече три години ходя на курсове и школи при нея и наистина не съм виждала по-работлив и отдаден на работата си човек. Преподава с любов и наистина се интересува от учениците си и живота им. Когато края на тази учебна година наближава, искам да ѝ благодаря за прекрасните моменти, десетките възможности и безкрайните нови научени неща!

2021-2022

Симеон Савов

Наистина съм много благодарен на екипа на Вяра БЕЛ за това, че ме подготвиха за приемния изпит за Американски колеж в София и НВО по БЕЛ. По пътя научих много неща, които със сигурност ще ми помогнат за напред в живота. Всеки път като ходех на курс имах чувството, че човека, който ми преподава е мой приятел. Беше като най-хубавото училище, което човек може да си представи. Още веднъж благодаря и тежко препоръчвам учебния център!

2020 -2021

Адриан Карауланов

Искам да благодаря на Вяра за усилията и вниманието, които тя вложи в мен. По време на трите курса, през които преминах под наблюдението ѝ - курса за подготовка за Американския колеж, Лятната Школа по творческо писане през лятото на 2020 и курса за подготовка за НВО, аз израснах психически и се научих да изразявам и аргументирам личното си мнение по множество проблеми. Темите за есета бяха страхотни и ме вдъхновиха да стана по - убедителен и ми отвориха очите за света. Цялата помощ и учебни материали от Вяра, комбинирани с много труд и постоянство от моя страна доведоха до страхотни резултати, част от които са приемането ми в Американския колеж и добрите ми резултати на тазгодишните матури. На бъдещите курсисти оставям един съвет и той е да са постоянни, защото това е най - добрия начин за постигане на отлични резултати.

2019-2021

Никол Пейчева

За трите години работа в УЦ "Вярабел" нещата, които научих, са безценни! Винаги Вяра е давала всичко от себе си, за да помогне на учениците си и да ни мотивира да пишем все повече и повече! Знанията, които натрупах, са много ценни за мен и смятам, че ще ги използвам и в бъдещето. Искам да благодаря на Вяра за всичко, което е направила за мен, освен като учител и като приятел и ментор. Без нея сега надали щях да съм постигнала успехите си, един от които е приемът ми в Американския колеж!

2018-2021

Сергей Гелишев

Според мен всички курсове в УЦ ,,Вярабел’’ са един ключ, който отваря все повече и повече възможности за успех. Трите години, през които бях в този учебен център – в някои не много активен, а в други - много заинтересован, завършиха благоприятно, като ключът за входа на Американския колеж е вече в моя джоб. Благодаря на Вяра за тези години, в които винаги ме мотивираше да пиша от сърце. Благодаря!

bottom of page