top of page

Мария Касимова-Моасе

Преподавател по БЕЛ и комуникативни умения

✓ Магистър по български език и литература с педагогическа правоспособност от Софийския университет “Св. Климент Охридски”

✓ Дългогодишен журналист с опит в печатните и електронните медии, сред които вестниците “Стандарт”, “24 часа”, “Демокрация”, списанията “Сега”, БНТ, БиТиВи, сайтовете webcafe.bg, ploshtadslaveikov.com, artakcia.bg и др.

Отговорен редактор на лайфстайл списание “Едно”

Отговорен и изпълняващ длъжността Главен редактор на българското издание на списание ELLE

Отговорен и главен редактор на списание Капитал LIGHT

Създател и главен редактор на списание за деловата жена НЕЯR

Дългогодишен главен редактор на годишното издание на Икономедия АД Капитал Kid:s, посветено на нови учебни практики, социализация, образование и извънкласно време на децата в ученическа възраст

Специалист по социален и бизнес етикет от школата Minding Manners, Лондон и ISPD, Брюксел

✓ Преподавател по бизнес етикет и протокол на студентите в магистърска програма “Публична реч” към НАТФИЗ “Кръстю Сарафов”, София

✓ Преподавател по комуникации, презентационни умения и сторителинг

✓ Есеист и писател, автор на четири книги: сборник с есета “Близки срещи със смесени чувства”, романите “Балканска рапсодия” и “Записки от Шато Лакрот” и сборника “Монолози”

✓ Автор на текстове в литературни сборници, сред които “Бащите не си отиват”, “Любовта за напреднали”, “България за напреднали”, “Моята булчинска рокля” и др.

✓ Разказвач на истории, автор и изпълнител на свое собствено разказваческо шоу “Свободно падащи истории”.

✓ Преподавател по български език и литература с частна практика

✓ Майка на две дъщери Елица и Рада и двукрак приятел и гледач на лабрадора Нестор и френския булдог Микеланджело

Мария Касимова-Моасе

Цял живот работя с думите. Изследвам ги, създавам им среда, ползвам ги, обичам ги и им благодаря всеки ден. Обичам българския език и неговата мъдрост. Литературата ми е страст. Изкуството е мястото, където се чувствам в свои води. Писането, четенето и непрекъснатото учене са моят начин на живот. Театърът ми е в кръвта. Най-хубавото нещо, което съм срещала на този свят, са децата. Искам да им предам всичко, което знам и мога, за да им покажа как чрез изкуството, богатия език и непрекъснатото самоусъвършенстване можем да осъществяваме мечти. Вярвам, че за да участваме в добрата промяна на бъдещето, трябва в настоящето да бъдем Учители. Това е най-важната мисия в моя собствен житейски път. Уча всеки ден от тези, на които на свой ред съм учител. Ползвам пет чужди езика, плувам професионално, обичам да шофирам, слушам предимно джаз и рок музика, пътувам, откривам и не се страхувам от проблеми, провали и неуспехи - те ме карат да уча и да мога още и още.

bottom of page