Търсене

Канвас – нашият прогрес

Актуализирано: 4.09.2021 г.

2020 г. ще бъде запомнена с много неща. 2020 е трудна година. 2020 е преходна година. А преходът на 2020 г. е с революционен характер. Изправени сме пред няколко избора.

1. Изборът на чувствата. Дали да се поддадем на разяждащото отчаяние, което неизбежно ще ни тласне към депресия и негативизъм. Или да вървим против деструктивната си интуиция и да виждаме плюса зад всеки минус.

2. Изборът на разума. Дали да дръпнем завесата пред прозореца си, да се свием в най-далечния ъгъл на стаята и да хлипаме, докато „всичко се оправи“. Или да вдигнем щорите, да пуснем светлината да освети стаята и нас и да начертаем пътя си напред.

Ние, в Учебен център „Вярабел“, избрахме позитивната емоция с поглед напред. Прогресът е това, което сплотява хората по необичаен начин. Сплотява ги, независимо от век, географска ширина или възраст. Прогресът може да се случи в малка лаборатория на забравен остров и да повлияе върху бъдещето на поколения напред. Прогресът е причината да можем да чуем гласа на любим човек трансконтинентално на десетки хиляди километри от нас, и то с такава чистота и бързина, че сякаш шепти в ухото ни, седнал до нас. Благодарение на прогреса хора, родени без крака, могат да тичат в маратони. Прогресът е причината, като погледнем към небето, да пеем „Самолет номер 5...“. Този механичен цилиндър, който се носи на 11 хиляди метра над земята… Земята, по която се търкалят колелата на каручките, с които единствено бихме се придвижвали, ако не беше прогресът. Прогресът (в комбинация с любопитството Ви) е причината да четете тази публикация. Но нека бъдем честни. Прогресът без любопитство не е интересен... И не е възможен!

Прогресът е замахът на крилата на пеперуда. А ефектът му е ураганен.

Ние избираме да се движим със стихиите, а не против тях. Дълго време търсихме своята „стихия“: дали ще е “Google Classroom”, или Moodle, или може би просто да се доверим на познатия Zoom. Е, в крайна сметка събрахме всичката нужна информация и стигнахме до обосновано решение. А именно – Канвас. Канвас е онлайн облачна платформа за обучение. Тя съчетава в себе си виртуално пространство, в което учителите могат да качват материалите си (домашни работи, задания, уроци, модули и т.н.) и да организират класовете си (часове, групи, извънредни мероприятия и т.н.). Учениците, от своя страна, могат да посещават класовете и да получават достъп до материалите, както и да се явяват на пробни изпити по формата за НВО и за Американски колеж всеки път, когато Учебният център обяви дати. Първият такъв случай вече е в миналото... За него - в следващия пост!

А дотогава запомнете - пишещата машина е стъпало в къщата на еволюцията, а не таванът.

Искрени поздрави от Вярабел!

271 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Скъпи ученици, След последните две учебни години в контекста на световната пандемия за всички ни стана ясно, че дистанционното обучение, както всяко друго нещо на този свят, има много плюсове и минуси